Boonen geschorst door ploeg

Tom Boonen wordt voor onbepaalde tijd geschorst door zijn team Quick-Step. Dat heeft de redactie vernomen uit goede bron. De teamleiding zit momenteel met de sponsors rond de tafel en beraadt zich over eventuele verdere stappen.

Dat heeft het team van Boonen besloten nadat vanmorgen bekend raakte dat de renner buiten competitie opnieuw betrapt is op het gebruik van cocaïne. Vorig jaar testte Boonen ook al eens positief op deze drug.

'Ik weet niet goed wat ik moet zeggen. Je kan je inbeelden dat ik hier niet sta te dansen in mijn living. Ik ben diep ontgoocheld, maar ga niet officieel reageren vooraleer ik de sponsors van ons team, en dan vooral de hoofdsponsor, heb gesproken', reageerde ploegmanager Patrick Lefevere vanmorgen.

'Ik wil me niet laten leiden door woede. Ik probeer nu de gevolgen in te schatten, maar weet het voorlopig even allemaal niet meer. Of ik Tom al gehoord heb? Ja, maar daar wil ik niets over kwijt. Ik weet nog niet of hij vandaag officieel zal reageren.'

Ontslag

Toen Boonen op 25 mei 2008 een eerste keer tegen de lamp liep, behield Quick Step nog wel het vertrouwen in zijn kopman. Boonen kreeg er zelfs een contractverlenging van drie jaar bovenop, maar ploegmanager Patrick lefevere waarschuwde wel meteen dat Boonen zich geen uitschuivers meer kon veroorloven.

Na zijn nieuwe misstap wordt Boonen dus met onmiddellijke ingang op non-actief gezet door Quick Step. De kans dat het team Boonen later zal ontslaan, is zeer reëel..

 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig