Zes Tsjechische trekkers zijn in de Oostenrijkse Alpen om het leven gekomen door een lawine in de omgeving van het bekende skistation Sölden, in Tirol (in het westen), zo hebben de politie en de hulpdiensten zondag gemeld. 'De slachtoffers kwamen uit Tsjechië', zei de politie van Tirol zondagmorgen.

De trekkers werden zaterdagnamiddag op een hoogte van 3.000 meter, 500 meter onder de top van de Schalfkogel, door de lawine verrast. De hulpdiensten werden door getuigen verwittigd, maar door het slechte weer geraakten ze niet meteen ter plaatse. Zondag konden de lichamen met een helikopter geborgen worden, vernam het persbureau APA van de hulpdiensten.

De Tsjechische groep was zaterdag uit Hochwilderhaus vertrokken om naar de top van de Schalfkogel te trekken. Eén lid van de groep, een man van ongeveer 45 jaar oud, was niet meegegaan. De politie vroeg hem de lichamen van zijn vrienden te identificeren.

Mensen zagen de sneeuwmassa zaterdag rond 16.15 uur naar beneden donderen. Het lawinegevaar was zaterdag toegenomen door regenval in de streek.