Veronica Lario, de echtgenote van de Italiaanse premier Silvio Berlusconi, heeft na 30 jaar huwelijk beslist de scheiding aan te vragen. Ze is het gedrag van haar man tegenover zijn gezin beu, schrijft de Italiaanse pers zondag. Vooral Berlusconi's omgang met een 18-jarige schone uit Napels stoot Lario tegen de borst.

'De beslissing van Veronica: adieu Silvio', kopt La Stampa, de krant van de groep Fiat, op de voorpagina. 'Ik heb beslist, ik vraag de scheiding aan', citeert de linkse krant La Repubblica haar.

De twee dagbladen halen 'vrienden en verwanten' aan. Ze schrijven ook dat Veronica Lario haar advocaat de opdracht heeft gegeven de procedure zo snel mogelijk op te starten.

Drie dagen geleden viel Lario scherp uit naar Berlusconi omdat hij min of meer bekende babes op de lijsten van zijn partij voor de Europese verkiezingen wou zetten.

De druppel die de emmer deed overlopen, was dat haar man een week geleden in Napels op het verjaardagsfeest van een knappe 18-jarige blondine was, terwijl hij volgens Lario nooit op verjaardagsfeesten van zijn kinderen is.

'Mijn huwelijk is afgelopen. Ik kan niet bij een man blijven die met minderjarigen omgaat', zou Lario tegen een vriendin hebben gezegd. Het meisje in kwestie zou Berlusconi 'papy' noemen en hem al verschillende keren ontmoet hebben in Rome en Milaan.