Obama's op eerste romantische uitje sinds eedaflegging
Foto: epa
Barack Obama en zijn vrouw Michelle hebben zaterdagavond een romantische tête-à-tête gehouden in een chic restaurant in Washington. Het was voor de Obama's het eerste romantische uitje sinds Barack in januari de eed aflegde als president van de VS.

Plaats van het gebeuren was het restaurant Citronelle, in het residentiële stadsdeel Georgetown. Het Franse restaurant geldt als een echte topper en is dan ook steevast weken op voorhand volgeboekt.

Toen de buurtbewoners vernamen wie in Citronelle aan het tafelen was, trokken ze er met honderden heen, in de hoop een glimp van het presidentiële koppel op te vangen. De toegang tot het restaurant moest met geel politielint worden afgezet. Bij het naar buiten gaan, werden Barack en Michelle luid toegejuicht.

Terug thuis maakten ze nog even een wandelingetje in de tuin van het Witte Huis. Barack Obama was op tijd terug binnen om naar een wedstrijd van zijn favoriete basketbalteam te kijken: de Bulls uit zijn thuisstad Chicago. Jammer genoeg gingen ze ten onder tegen de Boston Celtics.