In Italië is een eerste geval van Mexicaanse griep bevestigd. De ziekte werd vastgesteld bij een man van rond de 50 jaar oud. Hij is ondertussen al genezen, zo heeft het persbureau Ansa gemeld.

De man werd op 30 april in Massa, in de streek van Firenze, in een ziekenhuis opgenomen. Hij was op 23 april uit Mexico teruggekeerd. De mensen uit zijn entourage en zijn familie kregen een preventieve antivirale behandeling.
 

Ook in Ierland is een eerste geval van besmetting vastgesteld. 'Uit tests blijkt dat het bij een verdacht geval wel degelijk gaat om een besmetting met het H1N1-virus', klinkt het.

De Spaanse minister van Volksgezondheid Trinidad Jimenez heeft zaterdag gemeld dat het aantal gevallen van Mexicaanse griep in het Zuid-Europese land is opgelopen van 15 naar 20 en dat ook het aantal verdachte gevallen er is gestegen van 99 naar 103. Ook in Canada waren er nieuwe meldingen. Daar zouden ondertussen al 73 mensen besmet zijn geraakt met het virus.

Volgens de Spaanse minister is de gezondheidstoestand van de met het virus besmette personen er niet op achteruitgegaan. 'De zieken reageren goed op hun behandeling.'

De vijf nieuwe vaststellingen in het land vonden in Catalonië plaats. Onder de nieuwe besmettingen bevindt zich ook een persoon die niet in Mexico is geweest en die besmet werd door een familielid. In de vier overige gevallen gaat het om toeristen die onlangs uit Mexico zijn teruggekeerd.

De eerste Spanjaard bij wie het virus werd vastgesteld, en eveneens de eerste besmette persoon in Europa, zou intussen het ziekenhuis mogen verlaten hebben. Dat melden verschillende Spaanse media zaterdag.

Intussen werden er ook zeventien nieuwe gevallen gemeld in de Canadese provincie Nova Scotia. Dat brengt het aantal getroffen personen in die provincie op 31. In het hele land werden 73 gevallen van Mexicaanse griep gemeld.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in