Reynders maakt van 'goed bestuur' de inzet voor Wallonië
Didier Reynders Foto: rr
Voor de MR moet 'goed bestuur' de inzet worden van de regionale verkiezingen in Wallonië. Daarvoor moet het systeem veranderd worden "en dat systeem is het socialisme", zo verklaarde MR-voorzitter Didier Reynders vrijdag.

Het is inmiddels ook uitgegroeid tot een traditie dat de Franstalige liberalen op 1 mei, het Feest van de Arbeid en de hoogmis voor de socialisten, verzamelen in het Waals-Brabantse Geldenaken.

In hun speeches verdedigden Europees commissaris en MR-lijsttrekker voor de Europese verkiezingen Louis Michel en MR-voorzitter Reynders de vaste liberale waarden. Reynders hekelde tegelijk het beheer van de Waalse regering, de Franse gemeenschapsregering en van de Brusselse regering.

"De inzet voor de verkiezingen in Wallonië is goed bestuur. Daarvoor, zo zegt men mij, moet het systeem veranderen en dat systeem is het socialisme", klonk het.

Reynders viseerde ook de houding van de linkse partijen op federaal niveau. Zo toonde hij zich verbaasd dat het maanden heeft geduurd vooraleer er een maatregel kon genomen worden om bedienden te beschermen tegen de crisis. "Ik begrijp nog steeds niet waarom de liberalen in de clinch zijn moeten gaan met links en met de vakbonden om de werknemers te verdedigen", aldus Reynders.

Wat Brussel betreft, hield Reynders een pleidooi voor het versterken van de banden tussen Brussel en Wallonië. Reynders verwees ook naar de uitdagingen op het vlak van onderwijs en vorming. "De grote mislukking van de huidige coalities is de catastrofale evolutie van het onderwijs".

Volgens Reynders schuilen er in de huidige crisis kansen rond ondernemingszin en rond duurzame ontwikkeling. "Alleen ondernemingszin kan welvaart brengen en die is onmisbaar om solidariteit te garanderen. We kunnen geen sociaal paradijs creëren in een economische woestijn", aldus nog Reynders.