Een medewerker van de veiligheidsdiensten is overleden aan de verwondingen die hij bij het drama in Apeldoorn opliep. Zeker een ander slachtoffer is nog steeds in kritieke toestand in het ziekenhuis. Van zeven anderen is de situatie stabiel. De dader is vannacht overleden.

Het slachtoffer is een 55-jarige man uit Apeldoorn. Hij raakte donderdag als burgermedewerker van de Koninklijke Marechaussee zwaargewond bij het incident waarbij een auto opzettelijk inreed op een groep mensen, om zo een aanslag op de koninklijke familie te kunnen plegen..

Van een andere man en vrouw is de toestand ernstig maar stabiel. In totaal liggen nog negen mensen in het ziekenhuis. Onder hen ook twee kinderen, vanwie de toestand stabiel is. Twee mensen mochten intussen naar huis terug.

Burgemeester De Graaf zei emotioneel geraakt te zijn. Hij toonde veel bewondering voor de hulpverleners en vrijwilligers die na het drama hebben meegeholpen.

Verslagenheid

Volgens De Graaf heerst er in Apeldoorn 'een algeheel gevoel van verslagenheid'. Veel mensen leggen bloemen bij het monument 'De man met twee hoeden', vlak bij de plaats waar het drama zich afspeelde. Ook de bloemen die bestemd waren voor het defilé dat voor Koninginnedag gepland stond, zijn volgens de burgemeester naar het momument gebracht.