De lokale recherche van de politiezone Bilzen-Riemst-Hoeselt heeft donderdagavond een grote professionele cannabisplantage ontdekt in een loods aan een voormalige schrijnwerkerij aan de Ida Van Bolenstraat in Munsterbilzen. 

Tot diep in de nacht waren de speurders en de brandweer bezig om de drie- tot vierduizend cannabisplanten op te ruimen. Dat maakten de lokale politie Bilzen en het parket van Tongeren vrijdag bekend.

 
De cannabisplanten waren bijna oogstrijp. De planten zouden meer dan 100 kilo verkoopbare wiet opleveren, goed voor een opbrengst van een paar honderdduizenden euro. Bij de inval donderdagavond troffen de speurders niemand aan in de loods. Het is niet duidelijk of er intussen al een verdachte gearresteerd is.
 
De voorbije week had de federale gerechtelijke politie van Tongeren samen met de Nederlandse en Duitse politie al 4.500 cannabisplanten ontdekt bij huiszoekingen in Maaseik, Brecht, Heist-op-den-Berg, Nederland en Duitsland. In Limburg vlogen het kopstuk van de Belgische tak van de internationale bende, een 50-jarige Maaseikenaar, en zijn kompanen, een 40-jarige kok uit Maaseik en een 47-jarige Genkenaar, achter de tralies. In Maaseik vonden de speurders 2.500 cannabisplanten.