Opnieuw relletjes tijdens Walpurgisnacht in Berlijn
Foto: dpa

Net als voorgaande jaren is het afgelopen Walpurgisnacht in Berlijn tot opstootjes gekomen tussen de politie en dronken demonstranten.

Om iets na middernacht stond in het Berlijnse stadsdeel Friedrichshain een agressieve en dronken menigte van ongeveer 200 personen tegenover de politie. De agenten werden met flessen en stenen bekogeld. In twee straten werden brandjes gesticht.

De politie pakte in totaal zo'n 49 relschoppers op. Ongeveer 48 agenten raakten lichtgewond. Toch had de politie het over een redelijk rustige Walpurgisnacht. Ernstige rellen zoals die zich de voorgaande jaren voordeden, bleven dit keer uit. Ook in Hamburg waren er op opstootjes, maar daarbij vielen geen gewonden.
 
Eeuwenoud feest
 
De nacht van 30 april op 1 mei is in Duitsland Walpurgisnacht, een eeuwenoud feest waarmee traditioneel de lente werd ingeluid. De laatste jaren is de Walpurgisnacht echter voor sommigen steeds de aanleiding om opstootjes te veroorzaken.
 
De extreem rechtse Nationaal Democratische Partij heeft voor 1 mei een demonstratie in Berlijn gepland. Gevreesd wordt dat het tot confrontaties zal komen tussen extreem rechts en tegenstanders van de NDP, die ook betogingen hebben georganiseerd.