Dader incident Apeldoorn overleden aan verwondingen
Foto: rr

De man die Apeldoorn met zijn wagen een aanslag op de Nederlandse koninklijke familie probeerde te plegen, is vannacht overleden aan zijn verwondingen.

Tijdens de crash gisteren op Koninginnedag in Apeldoorn, raakte de man zwaargewond. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis waar hij een operatie onderging. In de loop van de nacht bezweek hij aan zijn verwondingen.

De dader zei vlak nadat hij het drama had veroorzaakt tegen de politie dat zijn actie tegen het Koninklijk Huis bedoeld was.

In totaal zijn nu zes mensen overleden na het incident. Er liggen nog drie mensen zwaargewond in het ziekenhuis, acht personen zijn lichter gewond geraakt.

'Onopvallende man'

De 38-jarige Karst T. leidde een onopvallend leven, zeggen zijn buren. Dat schrijft De Volkskrant. Hij wordt door zijn buren in Huissen (Gelderland) omschreven als 'een bijzonder stille en teruggetrokken man die weinig bezoek kreeg' en 'geen echt gesprek aanging'.

Hij woonde alleen en was heel erg op zichzelf, zegt een medebewoner. 'Ook een vriendin hebben we nooit gezien.'

Alternatief

Volgens een ander bewoner ging Karst T. af en toe alternatief gekleed. Hij droeg dan opgerolde broekspijpen met hoge zwarte schoenen. Zijn haar was kort en aan de zijkanten helemaal afgeschoren. Soms droeg hij een kuif.

Zijn appartement in Huissen was volgens de politie een ‘net uitziende woning’. Explosieven werden er niet gevonden, net zomin als in de auto, de zwarte Suzuki Swift.