Glenn Janssens krijgt rijverbod
Glenn Janssens met Ilse Demeulemeester
De politierechtbank in Gent heeft donderdag een rijverbod van drie maanden en drie weken opgelegd aan Glenn Janssens, de voormalige zaakvoerder van een Lokers signalisatiebedrijf die in opspraak kwam in een fraudedossier. Janssens pleegde in februari 2008 vluchtmisdrijf nadat hij in Lochristi tegen hoge snelheid inreed op de gevel van een woning.

Het ongeval gebeurde op 1 februari 2008 rond 21 uur in de deelgemeente Zeveneken. Glenn Janssens reed te snel met zijn Bentley en raakte van de baan in de richting van Lokeren. De wagen ramde de gevel van een woning in de straat en reed ook nog een betonnen paal, een distributiekast en een hek omver.

Het huis werd zwaar beschadigd en moest gestut worden. De bewoners, een bejaard koppel, werden ter verzorging naar het ziekenhuis gebracht maar werden niet opgenomen.

De politierechtbank tilde zwaar aan de feiten. De rechter verwees naar het vluchtmisdrijf en het feit dat de vriendin van Janssens (Ilse De Meulemeester) achteraf ter plaatse liet uitschijnen dat zij aan het stuur had gezeten. Janssens verliest zijn rijbewijs nu voor drie maanden en drie weken en hij moet een boete van 2.750 euro betalen.