Atlas Copco Antwerpen heeft donderdag met de sociale partners een akkoord bereikt rond tijdelijke arbeidsduurvermindering voor bedienden. Daarmee moeten extra ontslagen vermeden worden. Dat meldt Ronnie Leten, afgevaardigd bestuurder van Atlas Copco Airpower.

De maatregel omvat een tijdelijke arbeidsduurvermindering met 10 procent of 20 procent gedurende zes maanden voor zowat 600 à 700 van de 1.191 bedienden bij Atlas Copco in Antwerpen. Reden voor de maatregel is de verminderde vraag naar producten.

'Helaas zijn we genoodzaakt om extra acties te nemen om ons aan te passen aan de huidige marktsituatie', zegt Leten. 'Ik heb er vertrouwen in dat onze medewerkers begrip kunnen opbrengen voor deze situatie', voegt hij eraan toe.

Begin volgende week krijgen de bedienden van het bedrijf de mogelijkheid om zich in een referendum over het voorstel uit te spreken.


Atlas Copco is een leverancier van oplossingen op het vlak van industriële productiviteit. In Antwerpen stelt het bedrijf 2.600 mensen tewerk.