De onderzoeksrechter in Dendermonde heeft vijf leden van de motorbendes McTrust en The Blue Angels aangehouden na een reeks huiszoekingen in Oost-Vlaanderen. De politie vond onder meer 14,7 kilogram speed, 5.253 xtc-pillen en 4,9 liter GHB (vloeibare xtc).

De hoofdverdachte is een 47-jarige lid van McTrust die vorig jaar al bij verstek veroordeeld werd tot vijf jaar effectief wegens drugsverkoop. Uit het onderzoek bleek dat hij vanuit een camping in Berlare zijn drugshandel had voortgezet. De politie vond ook een geladen revolver en een voorraad andere wapens bij een lid van The Blue Angels.

De drugssectie van de federale gerechtelijke politie Dendermonde voerde de huiszoekingen uit, in samenwerking met de lokale politie en bijgestaan door de speciale eenheden van de federale politie.

De speurders namen vier voertuigen, drie motorfietsen, een vacuümmachine voor het verpakken van drugs en een geldsom van 19.297 euro in beslag.

De raadkamer in Dendermonde heeft de aanhouding van de vijf verdachten dinsdag bevestigd. Het gaat om vier leden van McTrust en een van The Blue Angels. Ze worden verdacht van drugshandel, wapenbezit en bendevorming.