Het bierconcern AB InBev heeft de verkoop van zijn 19,9 procent-belang in de Chinese brouwer Tsingtao Brewery aan het Japanse Asahi Breweries afgerond. AB InBev ontvangt hiervoor 667 miljoen dollar. Dat meldt de groep in een persbericht.

De verkoop van het grootste deel van AB InBevs belang in Tsingtao - het concern behoudt een participatie van ongeveer 7 procent - maakt deel uit van een lopend desinvesteringsprogramma. De opbrengsten daarvan zijn bestemd om de schulden die door InBev werden aangegaan om de overname van Anheuser-Busch te financieren, terug te betalen.

In het kader van de verkoop aan Asahi, die op 23 januari werd aangekondigd, heeft AB InBev 261,6 miljoen aandelen H van Tsingtao aan het Japanse bedrijf verkocht voor 19,78 Hongkongdollar per stuk. De prijs houdt een premie van 38 procent in op de slotkoers van 22 januari.

Als gevolg van de transactie is Asahi nu de tweede grootste aandeelhouder van Tsingtao, na Tsingtao Brewery Group.

Tsingtao, in 1903 opgericht door Duitse immigranten, is de tweede grootste brouwer van China. Tsingtao Lager is bovendien wereldwijd het best verkochte Chinese bier.