Twee mannen die beweerden agenten te zijn van de Brusselse lokale politie, hebben dinsdagavond een man bestolen van zijn Mercedes SL350. De twee haalden het slachtoffer uit zijn wagen voor een zogenaamde identiteitscontrole, namen hem zijn portefeuille en autosleutels af en gingen er dan vandoor met de wagen.

Dat meldt het Brusselse parket.   Het incident gebeurde op de Arduinkaai. Het slachtoffer zat er in zijn wagen te bellen toen twee mannen hem vroegen uit te stappen. Ze stelden zich voor als agenten van de Brusselse lokale politie en namen het slachtoffer mee op een kleine afstand van zijn wagen. Daar vroegen ze zijn identiteitspapieren en sleutels van de wagen. 

Vervolgens vroegen ze hem ook of hij geld bij had en toen hij bevestigend antwoordde, overmeesterden de twee hun slachtoffer, stalen zijn portefeuille en gingen er vandoor. De man moest even bekomen van de feiten en toen hij rondkeek, zag hij dat het tweetal met zijn wagen verdwenen was. Van de daders ontbreekt voorlopig elk spoor.