Lane Garrison is woensdagochtend vrijgelaten uit een Californische gevangenis. Dat meldt het Amerikaanse tv-programma E! News.

De 28-jarige acteur, bekend uit de tv-reeks "Prison Break", werd in oktober 2007 veroordeeld tot een celstraf van drie jaar en vier maanden, nadat hij dronken een auto-ongeluk had veroorzaakt waarbij een 17-jarige jongen is omgekomen.

Volgens de woordvoerder van het Californische gevangeniswezen had Garrison voldoende punten voor goed gedrag verdiend om vervroegd vrij te komen. Hij heeft ongeveer de helft van zijn straf uitgezeten. De acteur zou bovendien hebben deelgenomen aan een ontwenningsprogramma en wierp zich op als een mentor voor andere gedetineerden.

Garrison stapte in december 2006 na een feestje dronken en onder invloed van cocaïne achter het stuur en veroorzaakte een ongeluk in Beverly Hills. Een 17-jarige passagier kwam hierbij om het leven. Twee 15-jarige meisjes die ook in de auto zaten raakten gewond. Lane Garrison speelde in veertien afleveringen van "Prison Break" de rol van gedetineerde Tweener.