De curatoren van de failliete porseleinfabrikant Royal Boch in La Louvière en kandidaat-overnemer Patrick De Maeyer hebben nog geen akkoord bereikt over de overname. De onderhandelingen worden begin volgende week voortgezet, zo werd donderdag vernomen na een ontmoeting tussen de verscheidene partijen in het dossier.

Een van de discussiepunten is de waarde van het merk Royal Boch. De curatoren willen er het maximum uithalen, om de schuldeisers te kunnen terugbetalen, terwijl de kandidaat-overnemer wijst op de zware investeringen die hij moet doen om het bedrijf opnieuw op de rails te krijgen. Hij rekent daarvoor op een investering van 3 miljoen euro, een bedrag dat deels wordt gedragen door het Waalse Gewest.

"Hoe meer geld ik besteed aan de overname, hoe minder ik overhoud om de activiteiten weer op te starten", legde De Maeyer uit. Zijn plan voorziet dat 39 van de 44 werknemers hun job behouden, met behoud van anciënniteit en onder dezelfde werkomstandigheden als voor het faillissement.

De vakbonden hadden gehoopt om tegen 1 mei een akkoord te kunnen bereiken. Ze zeggen dat ze ontgoocheld zijn omdat ze het nieuws van de overname nu niet kunnen melden aan de werknemers, die sinds twee maanden de fabriek bezetten.