Dertien doden bij schietpartij op universiteit in Azerbeidzjan
Foto: AFP

Op de Staats Olie Academie van Azerbeidzjan heeft zich donderdag een schietpartij voorgedaan waarbij dertien mensen, inclusief de schutter, om het leven zijn gekomen. Zeker dertien personen zijn gewond geraakt. De dader, een Georgiër, benam zichzelf het leven. Dat hebben de autoriteiten bekendgemaakt.

De alleen opererende man werd geïdentificeerd als Farda Gadirov, een 29-jarige Georgiër. Hij liep via het trappenhuis van het gebouw langs alle vijf verdiepingen en schoot ondertussen in het wilde weg om zich heen. Toen hij agenten zag naderen, richtte hij zijn pistool op zichzelf.

Op beelden van de Russische televisie waren slachtoffers te zien die in de gangen van het complex in plassen bloed lagen. Gewonden werden afgevoerd. Vrouwen huilden.

Ooggetuige Bekir Belek, een Turkse student, zei in een ziekenhuis in Bakoe tegenover CNN-Turk dat studenten een examen aan het afleggen waren, toen zij plotseling schoten hoorden.

'Wij gingen in paniek het leslokaal uit en zagen een gewapende man die op iedereen vuurde. Drie van mijn vrienden werden neergeschoten.'

De academie wordt beschouwd als een belangrijk internationaal centrum voor de opleiding van experts werkzaam in de olie-industrie.