Er zijn problemen tussen Nick Rodwell, de beheerder van het werk van Hergé en echtgenoot van Hergé’s weduwe Fanny Rodwell, en de uitgeverij Casterman. "Er valt momenteel niet te werken met Casterman", aldus Rodwell.

"Het is als bij twee mensen die getrouwd zijn maar niet meer overeen komen, zonder dat iemand het huis wil verlaten. Tussen Casterman en Moulinsart is dat hetzelfde: het huwelijk is niet langer houdbaar", legt hij uit in een interview dat donderdag verschijnt in Trends-Tendances.

Volgens Nick Rodwell hebben de problemen te maken met de manier waarop de uitgever de exploitatierechten van de Kuifje-albums beheert. Nick Rodwell ziet geen andere oplossing dan een "scheiding".

Bij Casterman reageert men volgens Trends verbaasd op de uitspraken van Rodwell. Ik weet niet waarom Rodwell jullie dat gezegd heeft, klinkt het uit de mond van Simon Casterman, die verantwoordelijk is voor de marketing en voor de relaties met Moulinsart S.A. "Ik kan jullie enkel zeggen dat we al het nodige doen om het werk van Hergé te respecteren, zoals we dat al 75 jaar doen", aldus Simon Casterman, die stelt dat er geen sprake is van een ernstig conflict.