De Franse bank BNP Paribas bedankte vandaag de aandeelhouders van Fortis Holding voor de goedkeuring van de deal over Fortis Bank. "Fortis Bank zal binnen BNP een volledig operationele bank blijven", zegt BNP, dat zijn eerdere engagementen herhaalt. Meer details komen er volgende week.
De uitvoering van de overname zal Fortis Bank en BNP Paribas de mogelijkheid bieden om een nieuwe leidende Europese groep op te bouwen, zo luidt het. BNP Paribas laat weten dat het meer details zal geven over de volgende stappen van de integratie bij de voorstelling van de eerstekwartaalresultaten op 6 mei.
 
De bank herhaalt alvast dat de gevolgen van de integratie op de werkgelegenheid in België en Luxemburg "beperkt" zullen zijn. BNP heeft immers geen eigen netwerk in deze landen. Net als Fortis Bank eerder op de dag, herhaalt BNP Paribas woensdag ook een aantal andere engagementen. Zo zal België het thuisland worden van een aantal Europese dan wel wereldwijde competentiecentra van de groep. Voorts zal de voorzitter van de raad van bestuur van Fortis Bank de Belgische nationaliteit bezitten.
 
In het verleden heeft de Franse bank al gezegd dat de naam Fortis op termijn vermoedelijk vervangen zal worden door BNP Paribas Fortis.