In de Verenigde Staten is voor het eerst iemand aan de Mexicaanse griep bezweken. Het gaat om een Mexicaanse peuter van 23 maanden, bevestigt de Amerikaanse overheid. Het gaat om de eerste griepdode buiten het grondgebied van Mexico, waar de ziekte vorige vrijdag voor het eerst de kop opstak.

In de VS zijn nu al 65 gevallen van Mexicaanse griep bevestigd. In de meeste gevallen zijn de patiënten er niet erg aan toe. Vijf patiënten in Californië en Texas moesten gehospitaliseerd worden.

Duitsland

De Mexicaanse griep heeft intussen ook Duitsland bereikt. Tests in een laboratorium van het Robert-Koch Instituut hebben uitgewezen dat drie patiënten besmet zijn met het Mexicaanse griepvirus. Het gaat om de eerste bevestigde gevallen in Duitsland. Het gaat om twee vrouwen en een man.

Het gaat om een 22-jarige vrouw uit Hamburg, een man van eind de dertig die in Regensburg behandeld wordt en een 37-jarige vrouw die in het ziekenhuis van Kulmbach ligt. Ze verbleven alledrie recent in Mexico. Daarnaast worden nog verschillende andere verdachte gevallen onderzocht in Duitsland. 

In de Europese Unie is de ziekte intussen bij zeven personen vastgesteld, drie in Duitsland, twee in Schotland en twee in Spanje. Hun situatie is niet zorgwekkend.

Elders

Ook in Oostenrijk  is de Mexicaanse griep binnengekomen. Een 28-jarige vrouw is besmet, bevestigt de Oostenrijkse overheid. Zij kwam op 17 april terug van een reis naar Mexico. De Oostenrijkse autoriteiten hebben niet-noodzakelijke reizen naar Mexico en andere gebieden waar de Mexicaanse griep voorkomt, afgeraden.

 

Groot-Brittannië kondigde aan dat het land drie nieuwe bevestigde besmettingen telt. Het gaat om een 12-jarig meisje en twee volwassenen die recent in Mexico verbleven. De school van het meisje, in Torbay, wordt tijdelijk gesloten. Maandag werd al bevestigd dat een Schots koppel het virus draagt.

In Spanje werden woensdag twee nieuwe bevestigde besmettingen geregistreerd, eveneens bij personen die naar Mexico reisden. Het totale aantal komt daarmee op vier, aldus de Spaanse minister van Gezondheid.