Green Day op 17 oktober in het Sportpaleis

De Amerikaanse punkgroep Green Day speelt op zaterdag 17 oktober een concert in het Antwerpse Sportpaleis. Dat maakte concertorganisator Live Nation vandaag bekend.

 Green Day lag mee aan de basis van de punkrevival in de Verenigde Staten halfweg de jaren '90. Met de single Basket Case en het bijhorende album Dookie bestormde de groep toen de hitparade. Na concerten op onder meer Woodstock en Lollapalooza bleef het lang stil rond de Californische band met frontman Billie Joe Armstrong, bassist Mike Drint en drummer Tré Cool. 

In 2004 laat de groep opnieuw van zich horen met het album American Idiot. Die plaat wordt door het Britse blad Q meteen bij de beste punkplaten aller tijden gerekend. De plaat levert de groep ook een Grammy voor Best Rock Album op.

Op 15 mei ligt het nieuwe album ‘21st Century Breakdown’ in de winkels. De eerste single ‘Know Your Enemy’ wordt al enkele weken gedraaid op de radio. Begin juli begint de groep aan een uitgebreide wereldtournee die hen in oktober naar ons land brengt. De ticketverkoop start komende zaterdag. Tickets voor het concert kosten 30, 35 of 38 euro.
 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig