Bij het ongeval tussen een trein en een fietser zondagmorgen in Hasselt is een 28-jarige vrouw uit Hasselt om het leven gekomen. Dat maakte de lokale politie Hazodi zondagmiddag bekend. Het reizigersverkeer tussen Hasselt en Diest ondervond de hele zondagvoormiddag hinder van het ongeval.
De vrouw werd gegrepen door een reizigerstrein, toen ze met de fiets aan een overweg wilde oversteken. Vermoedelijk was ze verblind door de zon en zag ze de trein niet aankomen.

'Op de trein vanuit Hasselt, die betrokken was bij de aanrijding, zat een zestigtal reizigers', meldt Bram De Saedeleer van spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel. 'Zij zijn even verder kunnen uitstappen en op een bus kunnen overstappen om hun reis naar Diest verder te zetten.'
 
De brandweer van Hasselt moest opruimingswerken doen aan de overweg in de buurt van de Koorstraat. Rond de middag waren de sporen weer vrijgemaakt.

'Inzake de bewuste onbewaakte overweg, waar het ongeval gebeurde, zijn er met de stad Hasselt gesprekken lopende om de overweg af te schaffen of de signalisatie te versterken. Als de overweg dicht gaat, dan zou er een parallelweg komen, waarvoor de nodige onteigeningen al gebeurd zijn', besluit De Saedeleer.