In het zuiden van Frankrijk zijn drie mensen die ervan worden verdacht lid te zijn van de Baskische afscheidingsbeweging ETA opgepakt. Onder hen bevindt zich de huidige militaire leider van de organisatie, meldt een woordvoerder van het Spaanse ministerie van Binnenlandse Zaken.

Het Franse ministerie van binnenlandse zaken wil alleen melden dat zaterdag drie vermoedelijke militanten zijn gearresteerd in Montauriol. Het Spaanse ministerie stelt echter dat een van de drie Jurdan Martitiegi Lizaso is. Hij wordt gezien als de huidige militaire leider van de organisatie.
 
Onlangs werd in Parijs al een vooraanstaand lid van de Baskische afscheidingsbeweging opgepakt. De man, Ekaitz Sirvent Auzmendi, werd gearresteerd op het station Montparnasse toen hij uit de trein uit Bordeaux stapte. Auzmendi was sinds 2002 op de vlucht voor de politie.
 
Bij zijn arrestatie, een gezamenlijke actie van de Franse en Spaanse politie, had hij een pistool op zak, zo meldde het Spaanse ministerie van binnenlandse zaken. De politie nam ook een 'grote hoeveelheid' computerapparatuur in beslag, alsmede vervalste Franse en Spaanse identiteitsbewijzen.