Chavez overweegt ambassadeur in Washington
Foto: afp
 Venezuela denkt eraan een ambassadeur naar de Verenigde Staten te sturen. Dat maakte de Venezolaanse president Hugo Chavez zaterdag bekend op de Amerika-top in Trinidad en Tobago. Daar stelde hij zich verzoenend op tegenover zijn Amerikaanse ambtgenoot Barack Obama.
'Mogelijk starten we het onderzoek naar de aanstelling van onze ambassadeur in de Verenigde Staten', verklaarde Chavez na een korte ontmoeting met de Amerikaanse buitenlandminister Hillary Clinton. 'Die richting willen we uit', voegde hij eraan toe.
      
Chavez was de zondebok van de vorige Amerikaanse regering van George W. Bush. Hij had in maart nog heftige kritiek op Obama, die hij 'arme onwetende' noemde, en wuifde een terugkeer van zijn ambassadeur naar Washington weg.
      
Vrijdag schudde Chavez echter de hand van president Obama aan wie hij zei dat hij 'zijn vriend' wou zijn. Obama gaat voor een 'partnerschap op gelijke voet' met de landen van Latijns-Amerika en verklaarde te geloven in de mogelijkheid van nieuwe relaties met Cuba, een bondgenoot van Chavez.