Gezinsdrama in VS eist vijf levens
Foto: afp
 De vijf leden van een gezin werden dood teruggevonden, meldt de politie van de Amerikaanse staat Maryland. Kennelijk heeft de man zijn vrouw en hun drie jonge kinderen vermoord om nadien zelfmoord te plegen.
 De 34-jarige Christopher Alan Wood zou zijn echtgenote Francis Billotti-Wood (33), hun zoontjes van 5 en 4 jaar oud en hun dochtertje van 2 hebben gedood in hun woning in Middletown. Vervolgens pleegde hij zelfmoord, verklaarde een officier van de lokale politie, Jennifer Bailey.
      
'We onderzoeken of het gaat om moorden gevolgd door een zelfmoord', voegde ze eraan toe. Wood gebruikte voor zijn zelfmoord een vuurwapen, maar de andere gezinsleden vertoonden meswonden. 'Over het motief van dit drama is nog niets geweten', aldus nog Baily.
      
Golf van moordpartijen
 
De afgelopen maanden was er een golf van moordpartijen in de Verenigde Staten, waarvan zes sinds maart. Volgens experts bewijst dit dat de economische crisis voor meer geweld zorgt.
      
Er is geen onmiddellijk bewijs voor een rechtstreeks verband tussen de crisis en deze collectieve moorden. Toch ziet Jack Levin, professor aan de Northeaster University van Boston, duidelijke linken. 'Een massamoordenaar is iemand die bijna altijd een rampzalig verlies heeft geleden. Dat is de link tussen recessie en massamoorden', legde hij uit. Hij verwijst naar het verlies van werk, geld of een stukgelopen relatie.