Boudewijn Bouckaert zal bij de Vlaamse verkiezingen de kieslijst van Lijst Dedecker trekken in Oost-Vlaanderen. Dat maakte de partij woensdag bekend op een persconferentie.

Op de tweede plaats komt, zoals eerder bekend werd, Patricia De Waele, gevolgd door Ann Van den Driessche uit Eeklo. De vierde plaats bij de effectieven gaat naar Rudy Corijn uit Ninove.

Gents gemeenteraadslid Isabelle De Clercq maakte recent haar overstap van CD&V naar LDD bekend en duwt de Oost-Vlaamse lijst bij de effectieven. Lijstduwer bij de opvolgers is kamerlid Martine De Maght.

De eerste plaatsen bij de opvolgers en de andere lijstnummers bij de effectieven worden pas later bekend gemaakt. "Ik weet dat dit gevaren inhoudt, want sommigen blijven nu zenuwachtig, maar ik doe dat om nog een stuk de vrije hand te hebben", zegt Jean-Marie Dedecker. "Bij de vorige verkiezingen hadden we meer kopstemmen dan het Vlaams Belang, en daarom ben ik ook kieskeurig: de verkozenen moeten allemaal volwaardige parlementariërs zijn", vindt Dedecker.

Over het aantal zetels dat de partij in Oost-Vlaanderen wil behalen, wil de LDD-kopman geen uitspraken doen: "Ik hou me bij wat ik op de nieuwjaarsreceptie heb gezegd: tien procent is ons doel, en twaalf procent zou schitterend zijn". Maar Dedecker is er wel van overtuigd dat, onder meer door de komst van Patricia De Waele, "heel veel Vld-ers gaan stemmen voor de échte liberale partij in Oost-Vlaanderen".