Modrikamen wil via rechter stemmen over stand-alone Fortisbank
Mischaël Modrikamen Foto: bdw
Het advocatenkantoor Modrikamen wil via de rechtbank een stemming over een stand alone van Fortis bekomen op de agenda van de volgende algemene vergadering eind april.

Dat melden De Morgen en De Tijd maandag. De vraag van Modrikamen vloeit voort uit de nieuwe ontwikkelingen voor het Brusselse hof van beroep. Modrikamen verkreeg vorige week voor het hof dat de de stemming over de verkoop van Fortisactiva aan BNP Paribas, op de aandeelhoudersvergadering in Brussel enkel mag gestemd worden door de "oude" aandeelhouders. Fortis holding annuleerde daarop uiteindelijk de vergaderingen van 8 en 9 april. De holding ging ook in derdenverzet tegen het arrest.

Een "juridische reactie" - een derdenverzet tegen het derdenverzet - daarop komt er niet. Maar het advocatenkantoor komt wel met nieuwe vragen voor het hof. "We willen ons plan voor een stand alone van de Fortis Bank aan de aandeelhouders voorleggen", zegt advocaat Laurent Arnauts.

Modrikamen vraagt immers om een resolutie ter stemming voor te leggen aan de algemene vergadering. "Het gaat om een punt waarbij de vergadering de instructie geeft aan de raad van bestuur van Fortis om een mandaat te verlenen aan een college van onderhandelaars", aldus Arnauts. Dat college moet de mogelijkheden van een standalonescenario bestuderen, een project uitwerken en onderhandelingen starten.

Arnauts laat ook weten dat het kantoor niet langer het ontslag van de bestuurders van Fortis vraagt.