Volgens het Duitse magazine Focus is de Duitse politie zwaar in de fout gegaan bij de arrestatie van Tim Kretschmer. Kretschmer is de Duitse scholier die vijftien personen doodschoot in een school in Winnenden en daarna in het dorp Wendlingen. Hij kon na een achtervolging ontkomen dankzij een fout van de politie en nog eens twee personen doodschieten alvorens hij zelf omkwam door politiekogels.
  De achtervolging van Tim Kretschmer eindigde bij een autobedrijf in Wendlingen. Daar werd de dader van de schietpartij door een politieagent neergeschoten. Kretschmer legde vervolgens zijn wapen neer maar toen een politieagent hem benaderde pakte hij het vuurwapen terug op en begon te schieten.
 
Hierdoor kon hij het autobedrijf binnenlopen en daar nog eens twee mensen doodschieten. Volgens Focus had de politie de mogelijkheid om hem te arresteren voordat hij het autobedrijf binnenging.
      
De politie en de overheid bevestigen dat de schietpartij zo verlopen is, maar spraken zondag niet van een fout bij de politie. 'Ik kan nog niet van een fout spreken, het onderzoek is nog altijd gaande', aldus de minister van Binnenlandse Zaken van Baden-Württemberg Heribert Rech.
 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in