BRUSSEL -   Vlaams minister van Openbare Werken Hilde Crevits (CD&V) is geen voorstander van een snelheidsbeperking tot 100 kilometer per uur op de Brusselse ring. Ze pleit eerder voor het gebruik van dynamische snelheidsborden op de drukke ringweg, verklaarde ze in De Zevende Dag op Eén.

Het idee van de snelheidsbeperking werd begin dit jaar door de Vlaams-Brabantse gouverneur Lodewijk De Witte gelanceerd. Een maximumsnelheid van 100 km/u zal volgens hem niet alleen de gezondheid en het milieu ten goede komen, maar eveneens bijdragen tot een veiliger en vlotter verkeer. Hij werd bijgetreden door Vlaams minister van Mobiliteit, Kathleen Van Brempt - net als de gouverneur van SP.A-signatuur. Minister Crevits kondigde toen aan dat het voorstel onderzocht werd.

Zondag stelde minister Crevits dat het Verkeerscentrum tot de conclusie gekomen is dat een lineaire vermindering van de snelheid op de Brusselse ring geen oplossing is. Een snelheidsbeperking tot 100 kilometer per uur op de ring zal er volgens haar voor zorgen dat de snelheid van auto's en vrachtwagens minder uiteen zal lopen. Daardoor stijgt het gemengd verkeer - vracht- en personenwagens op eenzelfde rijstrook - met 15 procent. Daardoor zal ook het aantal ongevallen toenemen, aldus nog de minister.

Hilde Crevits is eerder voorstander van dynamische snelheidsborden. Die kunnen de snelheid beperken in functie van de drukte en de weersomstandigheden, en hebben het voordeel dat de snelheid per rijstrook beperkt kan worden.
 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in