BRUSSEL -  De Italiaanse bisschoppenconferentie en de Vereniging van Italiaanse banken hebben een akkoord bereikt over leningen aan gezinnen in moeilijkheden voor een totaal bedrag van 300 miljoen euro. Dat meldt het Romeinse persagentschap Zenit.

 De bisschoppen richten een solidariteitsfonds van 30 miljoen euro op. Het is de bedoeling op de eerste plaats gezinnen met kinderen en gezinnen die zieke of gehandicapte personen ten laste hebben, en waar het gezinshoofd zijn werk verloren is, te helpen. Het solidariteitsfonds zal gespijzigd worden met de opbrengst van een nationale collecte op 31 mei in alle Italiaanse kerken. De Vereniging van banken zal het bedrag van de toe te stane leningen op 300 miljoen euro brengen.

Volgens de bisschoppen moet dit initiatief 20.000 à 30.000 gezinnen ten goede komen. De gezinnen die van de leningen zullen kunnen genieten, worden aangeduid door de parochies. De toegestane lening aan een gunstig tarief bedraagt 500 euro per maand en dit voor maximum 24 maanden. De gezinnen krijgen vijf jaar de tijd om de lening terug te betalen.
 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in