RIJSEL - Een man zonder papieren op zak is zondag door onderhoudstechnici dood aangetroffen in de Kanaaltunnel tussen Frankrijk en Engeland. Dat is vernomen bij Eurotunnel. De man is vermoedelijk een verstekeling die van een trein gevallen is.

De technici die in de nacht van zaterdag op zondag die onderhoudswerkzaamheden, vonden het lichaam rond 2.40 uur. Ze verwittigden politie en hulpdiensten, die de dood vaststelden'.

De man droeg geen papieren bij zich en kon nog niet geïdentificeerd worden. 'We vermoeden dat hij van een trein gevallen is, aangezien hij niet aangereden werd', aldus het parket van Boulogne-sur-Mer (noorden van Frankrijk), dat een autopsie gevraagd heeft.

De plaats waar de man gevonden werd ligt volgens Eurotunnel in de richting Frankrijk-Engeland op acht kilometer van de Franse ingang van de tunnel. De tunnel is in de nachten van zaterdag op zondag steeds gesloten voor onderhoudswerkzaamheden.

Honderden migranten dolen rond in de regio van het Franse Calais, in de hoop om aan boord van een vrachtwagen op een trein door de tunnel Engeland te bereiken.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in