BRUSSEL - Tennislegende John McEnroe heeft de Zwitser Roger Federer, nummer twee van de wereld, zijn hulp aangeboden. 'Ik wil Federer best helpen, hem coachen. Niet op voltijdse basis, maar het zou interessant zijn om me een tijdje met hem bezig te houden', verklaarde de 50-jarige Amerikaan in het Franse Le Journal du Dimanche.

De 27-jarige Federer is al een tijdje naar zijn beste vormpeil op zoek. Hij won dit jaar nog geen toernooi en speelde nog maar één finale, die van het Australian Open. In Miami werd hij zaterdag in de halve finales uitgeschakeld door de Serviër Novak Djokovic (3-6, 6-2, 6-3), zonder dat Djokovic daarvoor goed hoefde te spelen.

'Federer moet zijn strategie aanpassen om van Rafel Nadal te kunnen winnen. En ik weet precies hoe dat moet', aldus McEnroe. 'Ik zie mezelf nog geen heel jaar lang met een speler optrekken, maar ik zou hem van tijd tot tijd kunnen begeleiden. Ik zie Federer het record van veertien grandslamzeges van Pete Sampras nog verbeteren, maar Nadal nog van de eerste stek op de wereldranglijst verdringen zal moeilijk zijn.'

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in