Woensdag was in Peking een zwarte dag op de op zich al niet zo vrolijke Olympische Spelen voor de Belgen. Iedereen die in actie kwam, werd uitgeschakeld.
Kajakkers Kevin De Bont en Bob Maesen ontgoochelden misschien nog het meest. Ze werden in de halve finale van de K2 1000m pas vierde, en konden zich niet plaatsen voor de finale.

Ook Sebastien Godefroid en Carolijn Brouwer sloten een ontgoochelend olympisch toernooi af. Ze werden in de Tornado-klasse in Qingdao 6e in regatta 8 en 9e in regatta 10, en in regatta 9 finishten ze niet. In de eindstand finishen ze als 12e, niet genoeg om donderdag deel te nemen aan de medal race.

In de kwalificaties van de 5000m werd Monder Rizki uitgeschakeld, met een 8e plaats in zijn reeks en met een matige tijd van 13:54.41 (26e tijd van alle deelnemers). Ook polsstokspringer Kevin Rans kon zich niet kwalificeren voor de finale. Hij miste drie keer op 5m55, terwijl een hoogte van 5m65 volstond voor een finaleplaats.

Tafeltennisser Jean-Michel Saive tot slot verloor al in zijn eerste wedstrijd op zijn zesde Spelen. Hij ging met 4-2 tenonder tegen de Nigeriaan Segun Toriola.