Brussels Airport krijgt heel wat telefoontjes van ongeruste familieleden van mensen die naar de Canarische eilanden of Madrid op weg zijn. Zij vrezen dat hun familieleden of kennissen mogelijk op het vliegtuig zaten dat woensdag crashte in Madrid. Maar die kans is klein.
Volgens woordvoerder Jan Van der Cruysse is er echter geen reden tot ongerustheid, omdat het gecrashte toestel vloog voor Spanair, een chartermaatschappij die niet vanop de luchthaven van Brussel vliegt.

Waarschijnlijk geen Belgen aan boord

Volgens Van der Cruysse krijgt Brussels Airport heel wat mensen aan de lijn wiens familie of vrienden vanop de luchthaven van Zaventem op weg zijn naar Spanje of de Canarische eilanden. 'Ze zijn ongerust, terwijl dat niet hoeft. Dit was een vlucht van Madrid naar de Canarische eilanden. Spanair vliegt bovendien maar zelden vanop onze luchthaven. We kunnen niet uitsluiten dat er toch een Belg aan boord was, maar er is tegelijk geen enkele reden om aan te nemen dat dat ook het geval was'.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken onderzoekt intussen of er Belgen aan boord waren van het gecrashte vliegtuig. Volgens een woordvoerder is daar echter voorlopig nog geen nieuws over.