EU onderzoekt of Ryanair passagiersrechten schendt
Foto: epa
De Europese Commissie onderzoekt of Ryanair de Europese regels op passagiersrechten schendt. De Ierse lagekostenmaatschappij besliste om duizenden tickets te annuleren die verkocht waren door andere sites dan die van Ryanair zelf.
'Ik kan bevestigen dat we een brief naar Ryanair hebben gestuurd om meer uitleg te krijgen', zei de woordvoerder van Europees commissaris voor Transport Antonio Tajani.

De vliegtuigmaatschappij kondigde onlangs aan dat alle reserveringen die geboekt werden na 11 augustus via websites die niet de hare waren, niet erkend zouden worden. In de praktijk zou het neerkomen op vluchten die vanaf 26 augustus vertrekken. De passagiers zouden hun geld terugkrijgen.

Ryanair zegt dat de bewuste websites, waarop de prijzen van verschillende luchtvaartmaatschappijen worden vergeleken, haar auteursrechten schenden. Ook zouden ze onwettige afhandelingskosten vragen en de passagiers geen up-to-date vluchtinformatie geven.

Het onderzoek van de Europese Commissie komt er na klachten van consumentenorganisaties, die zeggen dat Ryanair de passagiersrechten schendt.