Een jonge Iraanse actrice mag haar land niet verlaten om in Hollywood een filmvoorstel te gaan bespreken. Dat heeft het officiële persagentschap Irna woensdag meegedeeld.
De 25-jarige Golshifteh Farahani speelde eerder al mee in "Body of Lies", de laatste film van Ridley Scott die in oktober in de filmzalen komt. Daarin spelen onder meer ook Leonardo DiCaprio en Russell Crowe.

"Farahani zou dinsdag naar Hollywood vertrekken om er een nieuwe filmrol te bespreken maar de autoriteiten hebben haar verboden het territorium te verlaten", luidt het.

Iraanse acteurs en actrices moeten de toestemming van het ministerie van Cultuur krijgen om in een buitenlandse film te spelen.

"Body of Lies" is een verfilming van David Ignatius’ gelijknamige boek en vertelt over een voormalige journalist die als CIA-agent naar Jordanië wordt gestuurd om jacht te maken op een al-Qaidaterrorist. De conservatieve website Tabnak uitte maandag nog grote kritiek op Farahani voor haar rol in "Body of Lies" en vroeg zich af waarom de autoriteiten nog geen maatregelen hadden genomen.