De bejaarde man die dinsdagavond in de Pottenbakkersstraat in Brussel een politie-inspecteur neerstak, is aangehouden door de onderzoeksrechter. Dat zegt substituut Jean-Marc Meilleur van het Brussels parket. De dader werd in verdenking gesteld voor poging tot doodslag.
De resultaten van het psychiatrisch onderzoek zijn nog niet bekend. Ook heeft het parket nog geen resultaten van het toxicologisch onderzoek, dat moet uitwijzen of de dader al dan niet te veel had gedronken.

De politie werd dinsdagavond ter plaatse geroepen omdat de man vanop de zesde verdieping met flessen gooide naar spelende jongeren. Hij ergerde zich aan het lawaai.

Toen er een agent aanbelde, dacht de bejaarde man dat het een van de jongeren was, waarna hij toestak. Hij gaf zich onmiddellijk over.

Maandag was er een gelijkaardig voorval in Neder-over-Heembeek. Daar stak een man die net een week was vrijgelaten uit een Nederlandse gevangenis twee personen neer, waaronder een politieman. Die behoorde tot de zone Brussel Hoofdstad-Elsene, net als het slachtoffer van dinsdag.