De politie heeft woensdagmorgen een 27-jarige man opgepakt voor brandstichting in een café in Sint-Niklaas. De man was de toegang geweigerd en keerde terug onder invloed van drank en drugs.
De man was in de nacht van dinsdag op woensdag de toegang geweigerd tot 'Steve’s café' aan de Houtbriel in Sint-Niklaas. Rond 7 uur wierp hij een plastic fles gevuld met benzine naar de gevel van het café. De schade bleef beperkt tot schroeivlekken aan de gevel en de toegangsdeuritie.

De dader stapte daarna in zijn wagen en reed weg. In zijn vlucht veroorzaakte hij meerdere verkeersongevallen met vluchtmisdrijf. Hij raakte een verkeerslicht en verkeerspaaltjes op de Houtbriel en in de Ankerstraat, hij ramde geparkeerde voertuigen op de parking Reynaertpark en botste tegen de gevel en de poort van een woning in de wijk Tereken. Bij de verkeersongevallen raakte niemand gewond.

Na de laatste botsing kon de man worden opgepakt. Hij bleek onder invloed te zijn van alcohol en drugs. De man werd door het parket terug in vrijheid gesteld, maar zal zich voor de rechtbank moeten verantwoorden. Hij is zijn rijbewijs kwijt voor een periode van 15 dagen.