OS Tafeltennis: Zesde Spelen van Jean-Michel Saive zitten er al op
Foto: epa
Jean-Michel Saive heeft zich op zijn zesde Spelen niet kunnen plaatsen voor de derde ronde. De Belg verloor met 4-2 van de Nigeriaan Segun Toriola: 11-8, 11-7, 8-11, 9-11, 11-3 en 12-10 in 43 minuten.
De eerste twee sets gingen lange tijd gelijk op, maar telkens haakte Saive op het einde af. Ook in set drie en set vier liep de score min of meer gelijkmatig op, maar nu was het telkens Saive die aan het langste eind trok. In set 5 kwam Saive 0-2 voor, maar toen ging Toriola fors door naar 7-2 en 11-3. Saive herpakte zich in set 4, en kwam 0-4 en 2-6 voor, maar Toriola kwam terug. Bij 9-10 kreeg de Waal nog een setpunt, maar enkele minuten was het Toriola die de zege binnenhaalde.

"Waar ik voor vreesde, is uitgekomen", vertelde Saive na de wedstrijd. "Hij had vertrouwen, want hij heeft hier al twee wedstrijden gewonnen, en ik speelde hier pas mijn eerste wedstrijd. Op mijn 38 jaar heb ik sowieso wat meer tijd nodig om in het ritme te komen. Ik heb niet goed gespeeld. Ik ben ontgoocheld dat ik niet hetzelfde niveau heb gehaald als op training, maar ik hoop dat al het geleverde werd nog zal lonen voor de belangrijke afspraken in de rest van het seizoen".

Het was de zesde keer dat Jean-Michel Saive op de Olympische Spelen stond. Samen met de Kroaat Zoran Primorac en de Zweed Jorgen Persson werd hij eerder deze week nog gehuldigd door de Internationale Tafeltennisfederatie (ITTF) als enige drie die alle toernooien van het tafeltennis op de Olympische Spelen hebben meegemaakt. Het beste resultaat van de voormalige nummer 1 van de wereld was een kwartfinale in Atlanta 1996. Vier jaar geleden verloor hij ook al meteen in zijn eerste ronde, eveneens met 4-2 tegen de Dominicaan van Chinese origine Jin Lu.