De Zweedse worstelaar Ara Abrahamian (-84 kg) heeft een klacht tegen de Internationale Worstelfederatie (FILA) neergelegd. Dat maakte het Internationaal Sporttribunaal TAS woensdag bekend. Abrahamian moest van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) zijn bronzen medaille inleveren en wil die nu terug.
Het FILA weigerde om het beroep van de Zweden na de door hen betwiste halve finale te registreren. Het TAS buigt zich vrijdag in Peking over de zaak.

"Mijn nederlaag in de halve finale was totaal onterecht", verklaarde Abrahaminan, vier jaar terug in Athene nog goed voor zilver. "Dit brons interesseert me niet. Ik wil goud."

Abrahamian klom tegen zijn zin toch op het podium, maar legde zijn medaille nadien in het midden van de worstelmat en verliet de arena, zijn rechtervuist in de lucht zwaaiend.

In de halve finales verloor Abrahamian van Minguzzi op een door hem betwiste beslissing van de kamprechter. Na de kamp weigerde hij al de hand van zijn tegenstander te schudden. In de wedstrijd om het brons won hij van de Fransman Melonin Noumonvi. Het IOC had hem een dag na de medaille-uitreiking gediskwalificeerd.