Dredging International, een dochter van DEME, heeft een contract met een waarde van 400 miljoen Britse pond (ruim 500 miljoen euro) binnengehaald voor de bouw van een nieuwe containerterminal op de Theems, nabij London. Het contract wordt woensdag officieel ondertekend, deelt DEME mee.
DEME werkt samen met het Britse Laing O'Rourke Infrastructure Limited voor het havenontwikkelingsproject 'London Gateway Port'. Dat wordt een diepwater containerhaven, toegankelijk voor de grootste containerschepen, met een laadcapaciteit van meer dan 12.000 containers.

De werkzaamheden omvatten onder meer een kaaimuur van 1.300 meter en moeten uitgevoerd worden binnen een tijdsbestek van 60 maanden, dus tegen midden 2013, aldus een persbericht van de Belgische baggergroep.

'Een aanzienlijk aantal' grote baggerschepen van de DEME-vloot zullen ingezet worden voor de baggerwerken van 30 miljoen kubieke meter in de Theems, over een afstand van ongeveer 100 km. Het baggeren start begin 2009.

De klant, DP World, is ook exploitant van de nieuwe Antwerp Gateway container terminal in het Deurganckdok in de Antwerpse haven.

Het contract dat DEME binnenhaalde, is het eerste contract in een project van 1,5 miljard Britse pond. DEME noemt het 'een nieuwe grote doorbraak' voor zijn positie in Groot-Brittannië.