Ronaldinho: 'Kan pijn niet beschrijven'
Foto: reuters
"De pijn is zo groot dat ik het niet kan uitleggen" was de samenvatting van Ronaldinho op het 3-0 verlies van Brazilië tegen Argentinië in de halve finale van het olympisch voetbaltoernooi bij de mannen op de Olympische Spelen in Peking.
De Braziliaanse kapitein was voor enkele uren spoorloos na de wedstrijd van dinsdag in Peking. Na een dopingtest probeerde hij de journalisten te ontwijken om alle vragen te vermijden omtrent het einde van de Brazilaanse droom om voor het eerst een gouden olympische voetbalmedaille te winnen.

Uiteindelijk kreeg de Braziliaanse televisie hem toch te pakken. "Het is moeilijk om zo'n situatie te ondergaan tegen Argentinië", bekende hij.

Ronaldinho maakte ook deel uit van de olympische ploeg op de Spelen van Sydney in 2000, die in de kwartfinale van Kameroen verloren.

"Het is mijn taak als kapitein om de ploeg te motiveren en dat ga ik ook doen. Het was ons doel om goud te winnen. We slaagden hier spijtig genoeg niet in en nu mogen we ons hoofd niet laten hangen maar moeten we gewoon verder blijven gaan."

Brazilië verliet dinsdag het olympische dorp in Peking om naar Shanghai te reizen om daar vrijdag de wedstrijd te spelen tegen België voor de bronzen medaille. De andere Braziliaanse spelers gingen akkoord met Ronaldinho, al zal de ploeg het wel moeten stellen zonder Thiago Neves en Lucas, die beiden een rode kaart kregen tegen Argentinië.