Carlos Prendes, coach van kajakkers Bob Maesen en Kevin de Bont, was aangeslagen na de halve finale waarin het Belgisch duo naast een finaleplaats greep.
Carlos Prendes, de Belgische bondscoach kajak, was één uur na de uitschakeling van zijn K2 De Bont-Maesen vooral streng voor zichzelf: "Ik heb mezelf wat voorgelogen. Deze K2 was veel minder sterk dan men mocht verwachten. Elk positief gegeven heb ik ten onrechte uitvergroot, daar waar ik toch perfect wist dat elk resultaat recht evenredig staat met hetgeen men op en naast het water presteert, vooral als men bij oorsprong al niet over de fysische mogelijkheden beschikt van zijn tegenstanders", stelde hij.

"Het kan best dat mijn atleten op het eind van deze halve finale een inschattingsfout maakten, maar het falen stak hem eerder in de race, vooral dan op het moment dat ze hun leidersplaats uit handen gaven (op 400m van het einde, nvdr)."

Carlos had vooral te doen met Bob Maesen: "Zo professioneel sporten, zo'n carrière en nu zo'n afgang. Ik zal er alles aan doen om hem te overtuigen op zijn minst nog één jaartje door te gaan. We maakten wellicht de verkeerde keuze en het zou niet fair zijn dat Bob zijn succesrijke sportieve loopbaan op zo'n dieptepunt af rondt. Hij is nu bij een 'mental coach', want de mentale averij, die hij hierbij opliep, valt niet in te schatten. Ik zal hem dan ook enkele dagen met rust laten en ondertussen werken aan een plan, dat hem kan overhalen om er minstens nog één jaartje bij te doen. Het wordt niet makkelijk want voor de enorme inspanningen die hij al vele jaren levert en de Spartaanse leefwijze die hij daarbij volgt kreeg hij vandaag uitzonderlijk weinig terug", sakkerde een zwaar aangeslagen Carlos Prendes.