Vakbonden Belgacom 'concretiseren actieplan'
Aangezien de directie van Belgacom op haar standpunt blijft wat betreft werkzekerheid van het personeel, gaat het gemeenschappelijke vakbondsfront (ACOD, ACV, VSOA) bij het telecombedrijf zijn actieplan 'concretiseren'.
Donderdag is er overleg met medewerkers van de voogdijminister, minister van Overheidsbedrijven Inge Vervotte (CD&V). Dat deelden de vakbonden woensdag mee.

Of het effectief tot acties komt bij Belgacom, hangt grotendeels af van dat onderhoud, zegt ACV'er Ben Coremans.

De sociale onrust heeft betrekking op de geplande integratie van het moederbedrijf met zijn drie dochters Skynet, Telindus en Proximus, voorzien voor 1 september.

Volgens de vakbonden is de directie teruggekomen op de belofte van werkzekerheidsgarantie voor het voltallige personeel tot 2010. 'Tijdens een vakbondsvergadering dinsdag werd vastgesteld dat de directie op haar standpunt blijft', luidt het.

'Sinds de aankondiging van een mogelijk sociaal conflict heeft de directie geen enkele stap ondernomen om met de vakbonden tot een consensus te komen of om een eventueel misverstand uit de wereld te helpen', aldus nog het vakbondsfront, dat daarom zijn actieplan gaat concretiseren. Een van die acties is bemiddeling via de voogdijminister.