IOC gaat coach Halkia vervolgen
Foto: reuters
Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) gaat de coach van Fani Halkia vervolgen. Het IOC bereidt nu de juridische procedure voor nadat de hordenloopster werd betrapt op dopinggebruik en daarom uitgesloten werd van de competitie op de spelen in Peking.
Georges Panagiotopoulos traint naast Halkia ook een andere gedopeerde atleet, de specialist op de 400 meter Dimitrios Regas. Het IOC had al aangekondigd een procedure tegen de coach te overwegen. Chalkia werd enkele dagen voor de start van de spelen betrapt op het gebruik van steroïden. Ze werd door het Grieks Olympisch Comité ook onmiddellijk geschorst.

De dopinggevallen in Griekenland zijn de laatste weken spectaculair gestegen, tot grote schaamte van de Griekse bond. Het IOC bezorgde een Griekse advocaat al alle nodige documenten om de zaak tegen de 400 meter hordenloopster en haar coach op te starten. Dopinggebruik is een misdrijf in Griekenland waar gevangenisstraffen tot twee jaar kunnen voor gegeven worden. Het onderzoek dat nu loopt tegen Halkia en Panagiotopoulos zal moeten uitwijzen of die strafmaat in dit geval op zijn plaats is.