In de Pottenbakkersstraat in Brussel, vlakbij het Anneessensplein, is dinsdagavond een politieman neergestoken door een bejaarde man. Dat zegt het Brusselse parket woensdag. De politie-inspecteur kreeg twee messteken in de buik, maar verkeerde niet in levensgevaar. De man verschijnt woensdag voor de onderzoeksrechter.
Een politiepatrouille werd dinsdag om 20 uur opgeroepen in de Pottenbakkersstraat in Brussel voor een ruzie. Toen ze ter plaatse kwam, stond er een hoop jongeren beneden aan een appartementsgebouw. Een politie-inspecteur ging het gebouw binnen om te praten met de persoon die hen had gebeld.

Toen hij bij het appartement van de man op de zesde verdieping aankwam, kreeg hij bijna onmiddellijk twee messteken in de buik. De politieman werd overgebracht naar het ziekenhuis, maar verkeerde niet in levensgevaar. Woensdag mag hij het ziekenhuis verlaten.

Een politieman die beneden was achtergebleven om de jongeren in het oog te houden, vroeg versterking nadat zijn collega het appartementsgebouw bloedend verliet. De politie drong het gebouw binnen, maar toen ze de dader vroeg de deur te openen, kwam er geen reactie. Daarom werd de voordeur geforceerd.

Een tweede deur, in de hal van de woning, bleek gebarricadeerd. Na aandringen van de politie opende de man alsnog de deur en gaf hij zich vrijwilliger over. Na controle bleek hij in het bezit van een klein mes.

De man, de Hongaar Jozsef K., geboren in 1937, werd ondervraagd en gaf daarbij een verwarde indruk. Naar eigen zeggen dacht hij dat de politieman deel uitmaakte van de jongeren met wie hij problemen had. De man woonde naast een speelplein en stoorde zich aan het lawaai.

Woensdag wordt de man voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Hij wordt ook onderzocht door een psychiater.