Door zijn dalende populariteit in Hollywood zou Tom Cruise overwegen om te stoppen met acteren. Dat meldt de website showbizspy.
'De acteerprestaties van Cruise zijn niet zoals ze vroeger waren. Hij kan geen groot salaris meer opstrijken voor de films waar hij in meespeelt. Zelfs zijn naam is geen garantie meer voor een succesvolle film. Dat heeft zijn zelfvertrouwen enorm aangetast,' zegt een bron. 'Daarom zou de acteur het overwegen om te stoppen met acteren.'

De crisis in de carrière van Tom Cruise zou ook gevolgen hebben voor zijn huwelijk met Katie Holmes. Volgens critici werden de eerste scheurtjes in het huwelijk zichtbaar toen Holmes haar man niet vergezelde naar de 39-jarige jubileum van Scientology.

'Tom Cruise werkt aan comeback'

Het magazine 'Hollywood Reporter' spreekt eerdere berichten echter tegen. Volgens het magazine zou Tom Cruise aan een comeback aan het werken zijn. De acteur wil met de hoofdrol in "Sleeper" nieuw leven blazen in zijn slabakkende acteercarrière. "Sleeper" is een verfilming van de gelijknamige stripserie die door "Spider-Man"-regisseur Sam Raimi ontwikkeld wordt.

In "Sleeper" komt Holden Carver in aanraking met een buitenaards voorwerp en kan hierdoor geen pijn meer voelen. Die pittige eigenschap kan hij via aanraking op andere mensen overbrengen. Door een inlichtingendienst wordt hij undercover geplaatst bij een criminele organisatie. Alleen raakt Holden verliefd op Miss Misery, een van de groepsleden.

De strip verscheen van 2003 tot 2005, en werd geschreven door Ed Brubaker en geïllustreerd door Sean Phillips.

Naast "Sleeper" heeft de acteur zich ook verbonden aan de komische film "Food Fight" en "The Tourist", een remake van een Franse spionagefilm.