In Malmédy staat een nieuwe meerderheid in de steigers. De liberalen van Forces Vives en van Entente communale gaan samen in zee, waardoor PS en Alternatives (CDH en Ecolo) naar de oppositiebanken verdwijnen. André Denis mag door de coalitiewissel de burgemeestersjerp omgorden. Dat melden verscheidene radiozenders.
Na de laatste verkiezingen was de Entente communale, die goed is voor tien zetels, in de oppositie beland. Het was eerder tot een breuk gekomen tussen de Entente en Forces Vives, eveneens van liberale strekking, maar de geschillen werden intussen bijgelegd.

Forces Vives laat de huidige meerderheid voor wat ze is en gaat in zee met de Entente communale. Beide lijsten hebben samen dertien zetels, meteen goed voor een meerderheid. Malmédy wordt daardoor de eerste Waalse stad die gebruik maakt van de zogenaamde wet-Courard om een meerderheid uit het zadel te lichten.

Eerder had (voorlopige) meerderheidspartij PS aangedrongen op een herverdeling van de postjes binnen de meerderheid, ten nadele van Forces Vives. Wellicht heeft de houding van de socialisten de verzoening tussen de liberalen dan ook in de hand gewerkt.