Bij een hotel en een plaatselijk legerhoofdkwartier in de Algerijnse stad Bouira zijn vanmorgen twee autobommen ontploft. Daarbij zijn volgens de Algerijnse radio elf doden en 31 gewonden gevallen.
De aanslagen werden vlak na elkaar gepleegd, rond 06.00 uur. De doden vielen bij het hotel. De meesten van hen zaten in een bus die net voorbijreed toen de autobom ontplofte. Ook de meeste gewonden zaten in de bus, die bouwvakkers vervoerde.

Onder vier soldaten raakten gewond. Het legerhoofdkwartier liep de grootste materiële schade op. Ook panden in de omgeving raakten beschadigd. Het was niet direct bekend of het zelfmoordaanslagen betrof.

De auto's kunnen ook van een afstand tot ontploffing zijn gebracht. Bouira ligt negentig kilometer ten zuidoosten van de hoofdstad Algiers.

Dinsdag vielen bij een zelfmoordaanslag op een politieschool in Les Issers 43 doden en 45 gewonden. Les Issers ligt 45 kilometer ten noorden van Bouira. De verantwoordelijkheid voor die aanslag is niet opgeëist.

De laatste jaren zijn in Algerije aanslagen gepleegd door Al-Qaeda in Islamitisch Noord-Afrika, de voortzetting van de Salafistengroep voor Prediking en Strijd.